Fıstıklı Belluriye için Malzemeler
- 200 gr tereyağ
- 800 gr pişirilmemiş tel kadayıf
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı bal
- 400 gr bütün antep fıstığı içi
Şerbeti İçin
- 1250 gr toz şeker
- 650 ml su
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
Fıstıklı Belluriye Hazırlanışı
Tereyağ, pudra şekeri ve bal bir kapta iyice karıştırılıp 50
cm genişliğinde bir tepsiye yayılır. Hazırlanan tepsi yağ donuncaya kadar
buzdolabında bekletirilir.
Tel kadayıf kırmadan mermer gibi serin bir zemine yayılır.
Kadayıf kırılmayacak, ufalanmayacak şekilde parçalara ayrılır. Kadayıfın yarısı
tepsiye yayıldıktan sonra, karıştırılmış
olan antep fıstığı, gül suyu kadayfın üzerine serpilir. Kalan kadayıfla
tepsinin üstü kaplanır.
Tepsi ocağa alınıp kısık ateşte kadayıf kızarıncaya kadar
kızartılır.
Şerbet için şeker ve su karışıtırılır, şurup kıvamına gelene
kadar kaynatılır. Şekerin billurlaşmaması için limon tuzu ilave edilir. Sıcak
kadayıfın üzerine sıcak şerbet gezdirilerek dökülür. Ortalama 2 saat
bekletilerek servise hazırlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder