23 Haziran 2014 Pazartesi

Fıstıklı Belluriye

Fıstıklı Belluriye için Malzemeler

  • 200 gr tereyağ
  • 800 gr pişirilmemiş tel kadayıf
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 400 gr bütün antep fıstığı içi


Şerbeti İçin
  • 1250 gr toz şeker
  • 650 ml su
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu


Fıstıklı Belluriye Hazırlanışı

Tereyağ, pudra şekeri ve bal bir kapta iyice karıştırılıp 50 cm genişliğinde bir tepsiye yayılır. Hazırlanan tepsi yağ donuncaya kadar buzdolabında bekletirilir.

Tel kadayıf kırmadan mermer gibi serin bir zemine yayılır. Kadayıf kırılmayacak, ufalanmayacak şekilde parçalara ayrılır. Kadayıfın yarısı tepsiye yayıldıktan sonra,  karıştırılmış olan antep fıstığı, gül suyu kadayfın üzerine serpilir. Kalan kadayıfla tepsinin üstü kaplanır.

Tepsi ocağa alınıp kısık ateşte kadayıf kızarıncaya kadar kızartılır.
Şerbet için şeker ve su karışıtırılır, şurup kıvamına gelene kadar kaynatılır. Şekerin billurlaşmaması için limon tuzu ilave edilir. Sıcak kadayıfın üzerine sıcak şerbet gezdirilerek dökülür. Ortalama 2 saat bekletilerek servise hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder