Halep Sarma için Malzemeler
- 500 gr pişirilmemiş burma kadayıf
- 1/2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 150 gr fıstık ve ceviz içi
- 4 yumurta
Şerbet için
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Pişirilmemiş burma kadayıf küçük toplar yapmak üzere
parçalara ayrılır. İçine koymak istediğiniz ceviz veya fıstıkla toplar haline
getirildikten sonra başka bir kapta karıştırılmış olan süt ve yumurtaya
bulanarak kızartılır.
Bir tencerede şurup kıvamına gelene kadar kaynamaya
bırakılan su ve şekere karışımına ateşten indirmeden 1-2 dakika önce limon suyu
eklenir. Şerbete eklenen limon suyu şerbetin soğudukça kıtırlaşmasını
engellemeyi sağlar.
Kızartılan toplar şeklindeki burma kadayıflar ılık şerbete
atılır. 15 dakika bekletilmesi şekeri alması için yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder