24 Haziran 2014 Salı

Halep Sarma Tarifi

Halep Sarma için Malzemeler
  • 500 gr pişirilmemiş burma kadayıf
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 150 gr fıstık ve ceviz içi
  • 4 yumurta


Şerbet için
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu



Halep Sarma Hazırlanışı
Pişirilmemiş burma kadayıf küçük toplar yapmak üzere parçalara ayrılır. İçine koymak istediğiniz ceviz veya fıstıkla toplar haline getirildikten sonra başka bir kapta karıştırılmış olan süt ve yumurtaya bulanarak kızartılır.

Bir tencerede şurup kıvamına gelene kadar kaynamaya bırakılan su ve şekere karışımına ateşten indirmeden 1-2 dakika önce limon suyu eklenir. Şerbete eklenen limon suyu şerbetin soğudukça kıtırlaşmasını engellemeyi sağlar.


Kızartılan toplar şeklindeki burma kadayıflar ılık şerbete atılır. 15 dakika bekletilmesi şekeri alması için yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder